Aktuellt

Under vårterminen har vi uppmärksammat Samernas historia och Nationaldag. F-klassen vänskapsband i Samernas färger, klass 1 har gjort väskor, och andra klasser har uppmärksammat den 6 februari på annat vis! Klass 4 befinner sig i Vikingatiden, klass 6 har målat fyrverkerier och klass 8 har målat tavlor medan klass 9 har badat isvak och lärt sig hur man tar sig upp ur en iskall vak.

Följ oss gärna på instagram  för fler aktuella händelser på Mariaskolan!

År 2019 firade Waldorfskolan 100 år. Den första Waldorfskolan öppnade i september 1919 i Stuttgart-Uhlandshöhe. Sedan dess har nätverket och intresset för Waldofutbildning växt. Idag finns det ungefär 1100 Waldorfskolor och 2000 Waldorfförskolor i cirka 100 länder utspridda över alla kontinenter och Waldorfskolan är den största fria utbildningsrörelsen i världen. Läs mer om Waldorfpedagogik här.